Hos Trykprøvning & Energimærkning Danmark er ingen opgave for stor eller for lille, og det er netop dem og deres fantastiske service, som det skal handle om i dag her på bloggen. Jeg tænker, at en del af jer ikke ved hvad en trykprøvning er, så læs med og lær mere.

Hvad er en trykprøvning?

Lad os først og fremmest få svaret på det indlysende spørgsmål: hvad er en trykprøvning? Når TE Danmark udfører en trykprøvning, så måler de overtryk og undertryk i en bolig. Dette skal gøres, for at bygningen kan energimærkes. I 2015 var tæthedskravet på 1,0 l/s pr. m² opvarmet bruttoetageareal ved 50 Pa, mens lavenergi 2020/bygningsklasse i 2020 har et tæthedskrav på 0,5 l/s pr. m² opvarmet bruttoetageareal ved 50 Pa. 50 Pa svarer til at det blæser ca. 10m/s udenfor, bare lige for at få jer alle med. Grunden til, at man måler er, som sagt, for at få energimærket bygningen når den skal lejes ud eller sælges. Hvis bygningen ikke er tæt, så fiser varmen ud og kulden ind, og der kan opstå fugt som kan udvikle sig til sundhedsskadelig svamp med tiden. Det er der ingen, der har lyst til at bo eller arbejde i.

TE Danmark har mange års erfaring

TE Danmark løser opgaver i alle størrelser: flerfamiliehuse, erhverv rækkehuse, you name it. De har arbejdet med Danske Banks nye domicil i Aarhus, hvor de leverede service omhandlende byggetilladelsens punkter vedrørende dokumentation af byggeriets tæthed samt energimærket. I det projekt rådgav TE Danmark byggeledelsen igennem hele processen, hvilken for eksempel gør, at byggefirmaet sparer udgifter til fx. solcelle anlæg, hvis tætheden kan komme længere ned. TE Danmark har også netop afsluttet energimærkning af Tværkajen i Odense, hvor 105 lejligheder skulle trykprøves. Det gjorde de med Blowerdoor test, som er en pandan til trykprøvning. Til sidst er de nu i gang med 2. Etape af Tækker Group og JCN  Bolig, som bygger NYE, som er den nye bydel ved Elev i Aarhus. Denne nye bydel består af 10.000 boliger, som skal opføres i løbet af de næste årtier. Man skal altså bygge en helt ny by, og dette er TE Danmark med til at energimærke, så fremtiden kan være grøn og sund. Hvis du har spørgsmål til TE Danmark, så kan du kontakte dem via deres hjemmeside, som jeg har linket til længere oppe i denne artikel. Læs også flere gode artikler på bloggen her.