Hej bloggen! I dag skal det handle om liggende sygetransport, som er en service, der bliver tilbudt i Danmark og faktisk hele Europa. Men hvad er liggende sygetransport? Hvordan er en sådan anderledes fra en ambulance? Det vil jeg forsøge at svare på i dag. Læs med og lær meget mere. 

Danmark’s liggende sygetransport er et alternativ til ambulancen

Hvad er liggende sygetransport? Og hvad er forskellen på denne og en ambulance? Forskellen på at blive kørt i ambulance og i liggende sygetransport er faktisk bare, at der i en ambulance er mulighed for behandling under køreturen. Der er ikke på samme måde mulighed for behandling i en liggende sygetransport. Grunden til dette er, at en ambulance er udstyret med forskelligt udstyr og værktøjer, som professionelle reddere kan bruge til at behandle patienten undervejs, hvis det er nødvendigt, dette er den liggende sygetransport ikke på samme måde. Der er selvfølgelig mulighed for at behandle, hvis patienten skulle få det rigtig dårligt undervejs. Der er også professionelle reddere med i vognen, til at holde øje med og yde omsorg til patienten, men der er ikke medicinsk udstyr til stede, ligesom der er i en almindelig ambulance. Liggende sygetransporter bruges derfor oftest til patienter, som ikke har brug for akut behandling, men blot transport til hospitalet eller fysioterapi etc.

Transport mellem patientens hjem og patientens destination

Som sagt bliver den liggende sygetransport ofte brugt til at køre en patient til hospitalet, fysioterapeut, til en speciallæge, kiropraktor, privatklinik eller lign. Det er altså ikke i akutsituationer, som man bruger en ambulance til. Men ud over, at det er en stor hjælp for ældre og andre, som har brug for transport, så er det også noget, som man kan gøre brug af i hele Europa. Skulle uheldet være ude, så skal man ikke være nervøs for, at man ikke kan blive kørt til hospitalet eller lign. Dette sørger det liggende sygetransporter selvfølgelig også for i Europa. Det skal ikke være sådan, at man brækker en arm eller et ben, og pludselig ingen hjælp kan få, fordi man er i udlandet. Du kan både blive kørt til hospitalet eller lægen, men også til lufthavnen eller helt hjem afhængigt af, hvor i Europa du er. Hvis du er interesseret i, at høre mere, så kan du kontakte DK Ambulancetjeneste inde på deres hjemmeside, hvor der er en kontaktformular.

Du kan læse meget mere om sundhed her på bloggen – se blot lige her.